OM

Erindringsfabrikken bruger kunsten som redskab til at etablere møder, som har en social værdi for de involverede. Udgangspunktet for mødet er erindringen. Igennem de andres erindringer forstår vi vores samfund, kultur og historie – og ser pludselig os selv og hinanden med nye øjne. Ved at sætte vores individuelle og kollektive erindring i spil skaber vi rum for samhørighed, fællesskab og livsglæde.

 

Det kropslige og sanselige element er afgørende for at skabe forbindelse til erindringen. Vi husker igennem en smag, en lyd, en særlig berøring. Vi lugter til en gammel pudderdåse, og pludselig står vores mormor lyslevende foran os. Vi husker sammen og hver for sig. Ved at lytte til de andres fortællinger bliver vi pludselig mindet om noget, som vi har glemt. Alle disse greb bruger vi aktivt til at røre og skabe forbindelse til vores deltagere.

 

Erindringsfabrikken benytter sig af greb fra teatrets verden altid med fokus på det interaktive og deltagerinvolverende. Vi bevæger os frit på forskellige arenaer og faciliterer alt fra workshops og saloner til forestillinger og historiske events. På plejecentre, i virksomheder til museer og på teatre. Vi tager udgangspunkt i den aktuelle udfordring og bruger vores viden og specifikke metode til at imødekomme netop jeres behov.

 

Erindringsfabrikken er grundlagt i 2011 af Tine Futtrup Lund og har i perioden lavet over 250 projekter rundt omkring i landet. Vi holder til i Byens Hus i Roskilde – midt i historiens vingesus ved Roskilde Palæ, den Gamle Byrådssal og Roskilde Domkirke.

Hvem er vi?

Når mennesker deler noget af sig selv, så kan vi fjerne nogle af de skel, som normalt adskiller os. Når vi sætter ord på oplevelser, følelser og tanker - så bliver vi forbundet med hinanden på nye måder. Det er filosofien bag og baggrunden for vores arbejde"

Tine Futtrup Lund, kunstnerisk leder

Bestyrelsen