HUSKER DU?


Igennem sang, musik, historiske genstande og legendariske lydklip skaber vi et billede af datidens Danmark, hvor deltagernes erindringer indrages som levende historiebilleder. En Erindringssalon er et stemningsfuldt møde mellem mennesker – hvor minder, følelser og fællesskab vil blive vakt til live.

 

Med afsæt i eksempelvis krigs- og efterkrigstiden mindes  vi rationeringsmærker, mørklægning og udgangsforbud. Hvad skete der i os og omkring os ved befrielsen, samt i tiden derefter, hvor nye fænomener som jitterbug, tyggegummi, ”nyloner” og friske appelsiner så dagens lys?


Undervejs inddrager vi deltagerne – både dem, der selv har oplevet tiden, men også dem, der mindes den gennem erindringer fra familiemedlemmer. Smagen af Rich’s, duften af brylcreme og lyden af en gammel rejsegrammofon indgår som elementer, der er med til at stimulere sanserne og sætte gang i samtalen.


Erindringsfabrikken serverer desuden smagsprøver som Richs kaffeerstatning og skaber på den måde en levende ramme for deltagernes erindringer.


Temaerne i vores Erindringssalon kan variere og tage udgangspunkt i historiske perioder, årets gang  eller udvalgte emner.  Tag fat i os – indhold og format er fleksibelt og kan tilrettelægges efter behov.


Se en video fra en erindringssalon her.


Foto: Maia Victor-Dose

”Vi vil gerne takke Erindringsfabrikken for en meget fin eftermiddag. De fik på indlevende vis den fælles historiske erfaring og det personlige vidnesbyrd frem – og også de store følelser! Det blev en eftermiddag med både latter og tårer i øjenkrogen. Oplæsning fra gamle slidte dagbøger og begejstret dans, der var svær at stoppe igen!”


Inge Lise Løkkegaard, præst i Grundtvigs Kirke og arrangør af Erindringssalon i kirken

”Erindringssalonen var en fantastisk eftermiddag for både beboere, personale og pårørende. Den særlige påvirkning af sanserne satte ekstra gang i tanker og løftede arbejdet med erindringer til et helt nyt niveau. Både de ressourcestærke og -svage kunne være med. Samtidig var det utroligt inspirerende for personalet, og vi følte os beærede over, at få dette særlige indblik i vores beboeres liv.”


Helene Tommerup, aktivitetsmedarbejder på Rosenborgcentret (Plejecenter i København)